kisahrakyat

Mak cik menjuihkan bibir tika suami aku melabuhkan pungung di sblh aku. Rupanya ada niat tersirat dia datang.

Foto sekadar hiasan.Salam semua,da masuk 14 ramadhan kita pada mlm ni.Harap kita memperoleh ibadah puasa yang diberkati dan diredhai olehNYA.Opss sebelum terlupa nama aku Suhana (nama samaran) berumur 24 tahun dan sudah berkahwin dengan seorang anggota tentera. Tentera tao suami aku,hensem..rambut petak, kemas..dan yg paling penting dia berdisplin dan dia sayang kan aku dgn seadanya.…

kisahrakyat

Kesian ayah, siang malam mak main hp smpai ayah rasa sunyi. Lps tgk hp mak tak sngka apa aku lihat perbualan wassap mak.

Foto sekadar hiasan. Sejak akhir-akhir ini mak saya galak-galak berwhatsapp dengan secret admire (lelaki tu yang suka kat mak. Dulu mak tak tahu sekarang baru tahu) dia zaman sekolah dulu kala. Berwhatsapp macam orang angau bercinta,senyum sorang-sorang, gelabah bila handfon takda line. Sanggup berjaga tengah malam sebab berbalas mesej, gelabah bila fon takda bateri, keadaan…

kisahrakyat

Memang saje bos minta sy balik lewat mlm tu, apa yg berlaku dipondok bas mlm itu mmg tak boleh lupakan.

Sebelum ni, saya hanya silent reader dan ada jugak sekali sekala bagi komen… tergerak hati nak buat cerita lepas baca banyak luahan dari hati anak-anak yang menderita dek tindakan / perangai ibu bapa masing-masing… saya tak berani nak komen banyak sebab saya tak pernah berada di situasi mereka semua… cuma apa yang saya boleh pesankan,…

kisahrakyat

Part 2: Masa balik kampg. Aku cuma tidur dgn Hana isteri ke-2. Iman isteri pertama aku abaikan. Sejak brcerai je dgn Hana, Iman pulak kerap bertudung dlm rumah.

Part 2: Masa balik kg. Aku cuma tidur dgn Hana isteri ke-2. Iman isteri pertama aku abaikan. Sejak brcerai je dgn Hana, Iman pulak kerap bertudung dlm rumah. Sambungan dari part 1. Aku dengan Hana pula, macam biasa. Jadi suami isteri kat tempat kerja yang sama. Semuanya indah, dapat bini lawa, cantik. Nak tayang kat…

kisahrakyat

Masa balik kg. Ak cuma tidur dgn Hana isteri ke-2. Iman isteri pertama ak abaikan. Sejak brcerai je dgn Hana, Iman pulak kerap bertudung dlm rumah.

Nama aku Hairi. Nama betul ni. Umur aku 33 tahun. Aku kerja PJ, asal Rawang. Kerja aku dalam bidang perbankan. Sekarang bekerja di salah sebuah bank swasta kat Malaysia ni. Aku dah berkahwin. Dah 7 tahun. Aku kahwin masa umur 27. Isteri aku 24. Aku kenal dia melalui ayah aku. Ayah aku berkenan sangat dengan…

kisahrakyat

Part 2 : “Diana sebenarnya ialah Anis ” – Selama ini rupanya aku berkawan dgn Anis yg sudah mnggal , dirgol dan mti selepas bnuh diri.

Sambungan dari part 1. “Bangun Rin, bangun”, ustaz di depanku. “Kesat drah yang keluar kat hidung dia”, ujar ustaz. “Rin ustaz nak tanya, kau ada berkawan dengan mana-mana perempuan ke?”, ujarnya. “Ada, Diana ustaz, student kos building, kawan-kawan saya pon kenal dia”, ujarku. “Weh Rin, masa bila pulak kami kenal dia? Kau tak pernah kenalkan…

kisahrakyat

Lelaki Ca¢at Akibat Kemlangan. Isteri Lari Kahwin Dgn Laki Lain. Lepas 3 Tahun Si Isteri Terduduk Melihat Perubahan Bekas Suami.

Ini adalah kisah seorang gadis cantik dan bertuah yang merasakan kehidupannya akan kekal cantik serta bertuah buat selama-lamanya. Saya dan suami berasal dari kampung yang sama dan telah bertemu dan dijodohkan oleh seorang pencari jodoh. Suami saya seorang yang jujur, berkulit gelap dan tidak banyak bercakap. Seorang yang sedikit kelam kabut dan kekok serta pemalu.…

kisahrakyat

Masa ni aku dah bagitahu famili selepas suami kaπtoi bawak balik Nora tiidur rumah kami hanya mereka berdua dalam tu depan mata aku dan anak. Tk Dapat bayangkan btapa sakiitnya hati ak.

Assalammualaikum admin dan para pembaca semua. Terlebih dahulu, aku ucapkan jutaan terima kasih pada admin jika confession aku disiarkan. Semoga ia menjadi tauladan pada para pembaca. Maaf jika posting aku panjang. Nama aku Nani (seharusnya bukan nama sebenar). Sejujurnya, kisah hidup aku ni mungkin kisah biasa yang ada kat page alam perkahwinan yang ada kat…

kisahrakyat

Mana Mak. Kisah Seddih Seorg Ibu Yg Kian Dilupakan Oleh Anak2 Apabila Makin Dewasa.

Jam 6.30 petang. mak berdiri di depan pintu. Wajah mak kelihatan resah. mak tunggu adik bungsu balik dari sekolah agama. Ayah baru balik dari sawah. Ayah tanya mak, “Along mana?’mak jawab, “Ada di dapur tolong siapkan makan”. Ayah tanya mak lagi,”Angah mana?” mak jawab, “Angah mandi, baru balik main bola.”Ayah tanya mak, “Ateh mana?” mak…

kisahrakyat

Meremang rasa bila adik aku yg kecik ni boleh mengira sampai sepuluh..padahal die pandai kira sampai tiga je. Kecik lagi kot adik aku tu.

1…2..3… Dia ikut kita balik, Long! Assalamualaikum. Since, kisah aku dah disiarkan dalam FS (Terima kasih FS), aku nak cerita pengalaman kedua aku nampak ‘benda alah’ tu. Masa aku menulis kisah seram untuk dihantar ke FS, malam tu aku nampak mahkluk Allah S.W.T balik rumah. Kisah dia, pasal adik aku. Adik aku umur 6 tahun.…